Idéen bak Ventegalleriet

Kiropraktor Ingrid Julia Cowie hadde allerede i studietiden en idé og drøm om hvordan et venteværelse kunne skapes om til et hyggelig og delikat rom som man har lyst til å tre inn i. Hun ønsket å gjenskape noe av den unike atmosfæren man finner i et galleri.

Orkidéer og sommerfugler Zero-Waste Land av Kristel Erga.

I stedet for å fortsette den vanlige praksisen med å støtte opp om masseprodusert veggdekor fra store kjeder, eller promotere avdøde kunstnere på en måte som sannsynligvis hadde fått dem til å snu seg i graven, har Ås Helse etablert Ventegalleriet som en arena der én eller flere kunstnere kan benytte muligheten til å vise frem sine unike verk.

I  en klinikk kommer og går mange mennesker ila. en dag. Mens de sitter og venter, stirrer de kanskje i veggen på en skakk og sliten kopi av et klassisk verk. Det henger der uten tegn til at at det noen gang ble plassert der fordi bildet i seg selv var ønsket. Men mest fordi noe «må» man jo ha. Resultatet er så utrolig trist og kjedelig.

Et venteværelse er en gyllen mulighet til å vise frem noe vakkert. De som er innom har litt tid. Hvor ofte har folk flest den tiden i dag? Hvor ofte tar de den tiden til å la tankene vandre med blikket over et kunstverk, slik man gjør når man ferdes i et galleri?

En øyeblikks-oase.

Til glede for alle som er innom.

Vi håper at du vil oppleve Ventegalleriet som et hyggelig øyeblikk i hverdagen, og nyte inntrykkene.

Velkommen!

Les mer om kunstnerne i Ventegalleriet HER.