ERGA DESIGN

 

Den unge Stavanger-kuntneren Kristel Erga ble uteksaminert ved Nuova Accademia di Belle Arti i Milano i 2009. Hun har spesialisert seg på å lage veggkunst av tekstilavfall. Hennes miljøvennlige tekstilkunst nyttegjør overskuddsmateriale fra den kjente norske motedesigneren Leila Hafzi.

Miljøvennlig kunstner: Kristel Erga.

Miljøbevisst kunstner, Kristel Erga.

Tekstilkunsten lager Erga ved å resirkulere søppel fra mote- og tekstilindustrien. Hun benytter tradisjonelle metoder for papirproduksjon, og omskaper tekstilene til nye materialer. Kunsten er et resultat av et ønske om å redusere søppel fra tekstilindustrien ved å nyttegjøre det.

Bakgrunnen for produktet stammer fra tidligere jobberfaring hos designerne som Hafzi og Osman Yousefzada. Ved å observere ‘inhouse production’ , så Erga hvor mye søppel som oppstår ved mønsterkutting. Et ønske om å gjøre noe med dette problemet gav Erga plass på Chelsea College of Art & Design i London, hvor hun viet mastergraden sin til å finne en løsning.

Resultatet ble Zero-Waste Land som eliminerer søppel ved resirkulering og som selv ikke genererer søppel ved produksjon. Dette fører til at en ikke utsetter søppelproblemet, men eliminerer det.

Magnet-tapet fra 'the Surface Design Show' i London.

Magnet-tapet fra ‘the Surface Design Show’ i London.

Våren 2012 stilte hun ut under Surface Design Show og New Designers i Londons Business Design Centre. I august samme år medvirket hun i «Textile Waste as a Resource», en internasjonal utstilling i Oslo i regi av Statens institutt for forbruksforskning og The Nordic Fashion Association.

I 2013 stilte Erga ut Zero-Waste Land kolleksjonen i en soloutstilling på Galleri Neuf i Oslo.  Samme høst smykket Erga ut resepsjonen i Quality Hotel Friends i Stockholm med et 7 meter bredt kunstverk basert på Zero-Waste Land konseptet.

 

For mer informasjon og kontakt, vennligst besøk Ergas egen nettside Erga Design.