Personvernerklæring

Dine personopplysninger eier du selv og etter personopplysningsloven har du rett til innsyn og adgang til å kreve retting av våre opplysninger.

Denne personvernserklæringen gjelder for brukere av våre nettsider på https://aashelse.no. For pasienter i klinikken behandles person og helseinformasjon etter gjeldende lovgivning. Pasientopplysninger oppbevares så lenge du er pasient og i en periode for å oppfylle lovpålagte juridiske krav.

Hurtigvalg for å skru av analyseverktøy og sporing







Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kontaktskjemaer og epost

Når du kontakter oss blir informasjonen du har fylt ut, minimum navn og epost, lagret for videre kommunikasjon.  Kun ansatte ved klinikken har tilgang til disse. Ved bruk av direkte eposstaddresser vil kun den aktuelle behandleren ha tilgang til informasjonen. Vi ber om at du ikke oppgir medisinsk eller sensitiv informasjon ved bruk av våre kontaktskjema, dersom din epost eller ditt kontaktskjema inneholder slik informasjon vil det ikke bli besvart og slettet umiddelbart.

Informasjonskapsler

Vi ønsker at dine besøk på ÅS Helse sine nettsteder skal være så gode som mulig. Derfor bruker vi informasjonskapsler, også kalt cookies.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel, også kalt cookie, er en fil som nettleseren din mottar fra en nettside. Filen lagres på datamaskinen eller mobilenheten din, og sendes til nettsiden hver gang du besøker den. Informasjonskapsler identifiserer ikke deg personlig, og er ikke skadelig. Den hjelper nettsider med å huske informasjon om tidligere besøk og fører til at du får en bedre opplevelse fordi det kan brukes for å skreddersy nettsider til hver enkelt bruker.

Hvordan kan du administrere informasjonskapslene dine?

Ved å besøke eller benytte tjenester på aashelse.no samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser. De fleste nettlesere er automatisk innstilt slik at de aksepterer informasjonskapsler. Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av informasjonskapsler kan du selv trekke tilbake samtykket ved å endre innstillingene i nettleseren din. Men vær klar over at dette kan gjøre det vanskeligere å bruke nettsider, inkludert vår nettside.

Hva slags informasjonskapsler bruker vi?

Vi benytter informasjonskapsler til analyseverktøy og for å gjøre tilgjengelig vårt nettsted på en sikker og effektiv måte.

Analyse:

Vi bruker to hovedtyper av informasjonskapsler, noen som huskes fra gang til gang (persistente) og noen som kun brukes en gang (temporære). Vi samler blant annet inn informasjon fra informasjonskapslene for å gjøre statistisk analyse og for å kunne gi deg mer relevant innhold på nettstedet og våres markedsføring i andre kanaler. Vi er ikke interessert i din personlige nettbruk, men bruker denne informasjonen for statistiske formål og på aggregert nivå for å forbedre vår kommunikasjon og våre tjenester.

  • Vi benytter følgende annonseringsfunksjoner i Google Analytics: visningsrapportering samt demografi- og interesserapporter.
  • Vi bruker i perioder følgende annonseringsfunksjoner i Facebooks annonsesystem: Custom audience og Facebook-pixel.
  • Vi bruker i kortere perioder etter større redesign eller tilføring av nye sider tjenesten hotjar for å bedre forstå brukerens behov og for å optimalisere brukerdesign og brukeropplevelsen. Hotjar er en tjeneste som hjelper oss med å forstå brukerne våre bedre (for eksempel hvor mye tid de bruker på hvilke sider, hvilke linker de velger å klikke, hva brukerne ikke liker og ikke liker osv.) Hotjar bruker informasjonskapsler og annen teknologi for å samle inn data om brukerens oppførsel og deres enheter (enhetens IP-adresse – kun lagret i anonymisert form og utilgjengelig for eierne av denne nettsiden, enhetsskjermstørrelse, enhetstype (unike enhetsidentifikatorer), nettleserinformasjon, geografisk plassering (kun land), foretrukket språk som brukes til å vise vår nettside). Hotjar lagrer denne informasjonen i en pseudonymisert brukerprofil. Verken Hotjar, eller vi vil bruke denne informasjonen til å identifisere enkelte brukere eller til å matche den med ytterligere data på en enkelt bruker. For ytterligere detaljer, se Hotjars retningslinjer for personvern ved å klikke på denne linken.

Øvrige informasjonskapsler:

  • Vi bruker tjenesten Cloudflare for å øke din sikkerhet ved bruk av nettsiden, som brannmur for sikrere drift av nettsiden og til effektivisering av innholdlevering (tekst og bilder fra nettsiden) for økt hastighet ved lasting av våre nettsider. Cloudflare setter en informasjonskapsel og innhenter anonymisert informasjon for å levere denne tjenesten, du kan lese mer om dette ved å følge denne lenken for personvernspolicy samt denne lenken om hvilke data som samles inn.

Hvor kan jeg få mer informasjon?

Har du flere spørsmål om hvordan vi bruker informasjonskapsler for å samle inn statistisk informasjon kan du lese mer om retningslinjene for personvern hos Google Analytics, som er statistikkverktøyene vi benytter.

Dersom du som bruker ikke ønsker at besøksdataene dine skal registreres med Google Analytics kan du installere Google Analytics sitt nettlesertillegg for bortvelging. Vær oppmerksom på at dette også vil gjelde for alle nettsteder som bruker Google Analytics, og ikke bare denne nettsiden.

Dersom du ønsker å velge bort annonser på Facebook som er basert på dine besøk på nettsteder eller i apper så kan man gjøre det ved å følge denne oppskriften. Vær oppmerksom på at dette vil gjelde alle annonsører og ikke bare hos oss.

Du kan velge bort at Hotjar sporer dine data på alle nettsteder ved å følge denne linken. Vær oppmerksom på at dette også vil gjelde for alle nettsteder som bruker Hotjar, og ikke bare denne nettsiden.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi selger ikke personopplysninger til tredjepart, og tar ikke vare på personopplysninger lengre enn nødvendig. Du kan få kontakt med vår databehandler ved å benytte kontaktskjema.

Dine opplysninger fra kontaktskjema brukes kun til å kontakte deg vedrørende din forespørsel, og kobles ikke til øvrige informasjonskapsler.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Ås Helse oppbevarer via Google Analytics data i 26 måneder. Oppbevaringsperioden gjelder for data på bruker- og hendelsesnivå som er knyttet til informasjonskapsler og annonseringsidentifikatorer. Når data når slutten av oppbevaringsperioden, slettes de automatisk på månedlig basis.

Pasientopplysninger oppbevares så lenge du er pasient og i en periode for å oppfylle lovpålagte juridiske krav.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss (For de fleste vanlige brukere av vår nettside har vi ingen personlig identifiserbar informasjon lagret.) Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Ved spørsmål, ta gjerne kontakt via vårt kontaktskjema.