Hva skjer hos en klinisk ernæringsfysiolog

For å hjelpe deg å få mest mulig ut av din første konsultasjonen hos vår kliniske ernæringsfysiolog ønsker vi at du skal føre en kostdagbok i 4 dager før første konsultasjon, men dette er ikke et krav. Om du ikke fyller ut kostdagboken på forhånd vil vår kliniske ernæringsfysiolog i stedet foreta et kostintervju ved første konsultasjon.

Å føre en kostdagbok betyr at du skal skrive ned alt du spiser og drikker i løpet av 4 dager og ta med dette til første konsultasjon. Du kan laste ned kostdagboken her (link) eller komme innom Ås Helse i åpningstiden og få en kopi. I kostdagboken finner du og en veiledning om hvordan dette skal gjøres.

Ved første konsultasjon vil vår kliniske ernæringsfysiolog kartlegge kostholdet ditt i detalj. Din helsetilstand og ernæringsstatus vil òg kartlegges. Dersom du har testresultater av for eks. blodprøver eller andre tester fra fastlege eller spesialisthelsetjenesten, vil det være nyttig å medbringe disse slik at vi kan veilede deg best mulig med tanke på din helsetilstand. Informasjon om eventuell medisinbruk, både fast og periodisk, er også ønskelig.

Den kliniske ernæringsfysiologen vil gi deg en faglig vurdering av ditt kosthold opp mot din problemstilling og komme med forslag til tiltak, kostråd eller ernæringsbehandling i samråd med deg. Ved behov og ønske fra deg oppretter vi gjerne et samarbeid med din fastlege slik at vedkommende kan bli informert om, og eventuelt involvert ,i behandlingen din.

Om ønskelig kan vår kliniske ernæringsfysiolog utarbeide en kostplan eller en skriftlig rapport over ditt inntak av energi (kcal) og næringsstoffer (fett, karbohydrater, protein og vitaminer og mineraler) opp mot dine behov.

Du kan bestille time online, via mail: [email protected] eller per telefon: 64 80 80 44.

En klinisk ernæringsfysiolog kartlegger kostholdet ditt, din ernæringsstatus og helsetilstand. Du får faglig begrunnede kostråd som kan bedre din helse eller forebygge sykdom. Kostrådene vil være tilpasset deg og din hverdag.

Gratis informasjonsbrosjyre

Dersom du ønsker mer informasjon om hvordan en klinisk ernæringsfysiolog kan hjelpe deg, kan du laste ned en informasjonsbrosjyre HER.