Klinisk ernæringsfysiolog i Ås og Follo

Martine Heir

Klinisk Ernæringsfysiolog

Martine Heir – Klinisk Ernæringsfysiolog

Martine tok sin mastergrad ved Leeds Beckett University i England og er medlem av Kliniske ernæringsfysiologers forening tilsluttet Forskerforbundet (KEFF).

Sertifisert innen ernæringsbehandling av irritabel tarm gjennom Monash University, Australia.

Konsultasjoner med fysisk oppmøte, men har også mulighet for videokonsultasjoner.

Martine behandler alle aldersgrupper. Hun er spesielt interessert i ernæringsbehandling av tilstander som irritabel tarm, cøliaki, annen mage-/tarmproblematikk, overvekt og fedme, undervekt, hjerte-karsykdom og diabetes, crohns, ulcerøs colitt, allergier og intoleranser. Hun har jobbet med disse tilstandene i tillegg til ernæringsrelaterte utfordringer hos pasienter med nyresvikt, kreft og underernæring da hun var i praksisperiode på James Cook University Hospital.

Hun er opptatt av at de som oppsøker Ås Helse skal få en helhetlig ernæringsbehandling. Behandlingen vil ha pasientens mål og ønsker i fokus samtidig som råd og veiledning vil være basert på et vitenskapelig kunnskapsgrunnlag og klinisk erfaring.

Har du spørsmål, kontakt Martine per e-post:

Velkommen til Ås Helse.

 • Adkomst

  • Klinikken ligger midt i Ås sentrum.
  • Umiddelbar nærhet til Ås stasjon.
  • Gratis parkering rett utenfor hovedinngangen og flere steder i Ås sentrum.
 • Avbestilling

  Klinisk ernæringsfysiolog: Timeavtaler som endres/avbestilles senere enn 48 timer før avtalt tid, belastes kunden i sin helhet.

  Vi er takknemlige for beskjed dersom du blir forhindret fra å møte.

Gratis informasjonsbrosjyre

Dersom du ønsker mer informasjon om hvordan en klinisk ernæringsfysiolog kan hjelpe deg, kan du laste ned en informasjonsbrosjyre her.

Hva skjer hos en klinisk ernæringsfysiolog?

Klinisk ernæringsfysiolog kartlegger kostholdet ditt, din ernæringsstatus og helsetilstand. Du får faglig begrunnede kostråd som kan bedre din helse eller forebygge sykdom. Kostrådene vil være tilpasset deg og din hverdag.

Det kan være mange grunner til at man ønsker hjelp mtp. kosthold og du behøver ikke å være syk for å få hjelp. Eksempler er å forebygge fedme, undervekt og livsstilssykdommer. Lindre sykdommer som irritabel tarm, crohns og ulcerøs colitt, allergier og intoleranser. Hjelp til å leve best mulig med utfordringer etter kreftbehandling og operasjoner eller med hjerte- og karsykdommer. Eller å optimalisere kosthold mtp. trening og en aktiv hverdag hvor prestasjon står høyt på agendaen.

Vi registrerer at det er mange fra Follo og omegn som henvender seg til Ås Helse for kostholdsveiledning. De ønsker å avverge at en eventuell problem tilstand utvikler seg eller å unngå at mildere symptomer/utfordringer går over til å bli livsstilssykdommer. Mange opplever at det er lang ventetid i det offentlige og at tilstanden må ha utviklet seg til en viss alvorlighetsgrad før den kan prioriteres. Ved Ås Helse kan vi imidlertid hjelpe deg uten alt for lang ventetid. Bor du i Ski, Drøbak, Vestby, Askim, Spydeberg, Moss eller omegn så er vi ikke langt unna.

For å hjelpe deg å få mest mulig ut av din første konsultasjonen hos vår kliniske ernæringsfysiolog ønsker vi at du skal føre en kostdagbok i 4 dager før første konsultasjon, men dette er ikke et krav. Om du ikke fyller ut kostdagboken på forhånd vil vår kliniske ernæringsfysiolog i stedet foreta et kostintervju ved første konsultasjon.

Å føre en kostdagbok betyr at du skal skrive ned alt du spiser og drikker i løpet av 4 dager og ta med dette til første konsultasjon. Du kan laste ned kostdagboken her (link) eller lage deg en oversikt på egenhånd. Det viktigste er at du får med informasjonen du skal. I kostdagboken finner du en veiledning om hvordan dette skal gjøres.

Ved første konsultasjon vil vår kliniske ernæringsfysiolog kartlegge kostholdet ditt i detalj. Din helsetilstand og ernæringsstatus vil òg kartlegges. Dersom du har testresultater av for eks. blodprøver eller andre tester fra fastlege eller spesialisthelsetjenesten, vil det være nyttig å medbringe disse slik at vi kan veilede deg best mulig med tanke på din helsetilstand. Informasjon om eventuell medisinbruk, både fast og periodisk, er også ønskelig.

Den kliniske ernæringsfysiologen vil gi deg en faglig vurdering av ditt kosthold opp mot din problemstilling og komme med forslag til tiltak, kostråd eller ernæringsbehandling i samråd med deg. Ved behov og ønske fra deg oppretter vi gjerne et samarbeid med din fastlege slik at vedkommende kan bli informert om, og eventuelt involvert ,i behandlingen din.

Om ønskelig kan vår kliniske ernæringsfysiolog utarbeide en kostplan eller en skriftlig rapport over ditt inntak av energi (kcal) og næringsstoffer (fett, karbohydrater, protein og vitaminer og mineraler) opp mot dine behov.

Har du spørsmål eller ønsker time? Ta kontakt direkte med Martine per e-post: